Ride & Raft

Fler äventyr på en dag! På Ride and Raft börjar din upplevelse i Offroadcamp® med våra SUPER73 elcyklar.

De absolut stiliga och coola elcaféracers i 70-talsstil är otroligt speciella och helt enkelt roliga. Den kraftfulla elmotorn stödjer dig när du trampar upp till 25 km/h helt utan ansträngning. Bara att cruisa och njuta. Vi trampar med dig genom ett varierat landskap, med fantastisk utsikt från olika underlag och förbi underbara ställen. Vårt mål är en fors mitt i skogen. Fantastiskt vackert och beroende på mängden vatten en vitvattens-sektion upp till klass 3. Här väntar våra packrafts redan på sina nya kaptener. Packrafts är robusta, lätta uppblåsbara båtar för en person. Otroligt manövrerbar och ändå förlåtande vid körfel.
Vill du bada kan du göra det också! Men om du är på rätt linje förblir du kaptenen och behärskar vår vitvattens-sektion med roligt och blött ansikte. Men innan det blir allvar finns det en detaljerad säkerhetsgenomgång och de första grundläggande paddlingsteknikerna som du kommer lära dig att behärska. Och då är det dags att hitta rätt linje och bara uppleva ditt äventyr. Vi kör en sektion om och om igen så att olika linjer kan provas och du blir bekant med denna sektion. Vi kommer inte att göra någon vattenvandring med packrafterna. Så det finns möjlighet att ta pauser när som helst eller att sluta när man har haft roligt.

Våra packrafter är robusta och designade för vitvatten. Även säkerhetsutrustningen är speciellt utvald för detta äventyr och håller hög kvalitet. Vid behov förser vi dig med lämpliga torrdräkter. Varje deltagare måste bära sportskor som kan bli blöta under forsränningen och under kallare dagar rekommenderar vi underställ utav ull. En extra uppsättning torra kläder att byta om till måste inkluderas i din äventyrspackning. Vi tar ditt bagage till forsen och du behöver inte transportera det på elcyklarna. All transport av utrustning och deltagare sker med våran Offroadcamp®-lastbil.

Mellan cruising och forsränning erbjuder vi dig ett litet mellanmål och dryck, och under paddlingen förbereder vi lunch för dig över öppen eld.
För vårt Ride and Raft erbjudande måste alla deltagare vara minst 14 år och kunna simma. En vårdnadshavare måste delta om minderåriga deltar i äventyret. Alla deltagare ska kunna åka elcykel med sin längd och vikt (max 145 kilo). Det finns ingen möjlighet att justera olika sadelhöjder. Varje deltagare är skyldig att agera inom ramen för gällande svenska regler för elcyklar och beteende i naturen. Respekt och uppmärksamhet mot våra guider är obligatoriskt, liksom korrekt hantering av vår utrustning.
Äventyret börjar för dig klockan 09.00 i Offroadcamp® och längden varierar beroende på gruppstorlek, väder och förmågor hos deltagarna. Priset per deltagare är 2500 kr, minst 2 personer måste delta. Max antal deltagare är 4 personer. Det finns möjlighet för ytterligare en person att följa oss till forsen i Offroadcamp®-lastbilen. Priset för biträdande piloten är 500 kr inklusive mellanmål och lunch.