Packrafting

Forsar eller lugna och romantiska älvar är territoriet för packrafts. Packrafts är uppblåsbara båtar för en person, som är lätta att paddla och robusta. Och det bästa är att våra högkvalitativa båtar förlåter dig körmisstag och inte låter dig simma så lätt.

Alla kan paddla med oss så länge de kan simma och är minst 14 år. Vi förser dig med lämplig och mycket högkvalitativ skyddsutrustning beroende på paddlings område. Att känna sig trygg är det första steget till ett spännande rofsränningsäventyr, oavsett vilka förhållanden vi möter. Beroende på mängden vatten kan vår utvalda vitvattens-sektion nå vitvatten klass 3, men varje kapten bestämmer själv hur spännande det ska bli. Viktig! Vi åker inte nerför en flod med packrafterna, utan stannar på en plats som körs om och om igen. På så sätt kan du ta reda på den bästa linjen och undvika misstag allt eftersom.

Vi tar det från grunden! Och det betyder att en detaljerad säkerhetsgenomgång är ett absolut måste och grundläggande paddlings- och räddningstekniker är början på din forsrännings karriär. Beroende på dina färdigheter som paddlings-kaptener ökar vi utmaningarna under dagen, alltid med fokus på ditt nöje och säkerhet. Varje deltagare ska ha med sig mjuka sportskor som kan bli blöta. Torra extra kläder bör vara i din äventyrspackning, lämpligt för väderförhållandena. I kallt väder är underställ utav ull det bästa sättet att hålla dig varm. Vid regn, ta med dig en tunn regnjacka. Du blir blöt från alla håll när du kör så det borde inte störa dig. Vi erbjuder lämpliga torrdräkter för alla deltagare.

Paddling tar energi. Tillräckligt med pauser och små mellanmål är din energikälla. Med en varmkorv lunch över öppen eld kan du njuta av den svenska klassikern och koppla av inför nästa paddlings pass.

Mötesplatsen är naturligtvis Offroadcamp® och det brukar börja kl 9. Transport till vitvattens-sektionen tillhandahålls av deltagarnas fordon.

Pris 1500 kr/person, max 4 deltagare. Aktivitetens varaktighet: 4-6 timmar inklusive transporttid.